20 Mart 2012 Salı

KUZEYİN VENEDİK'İ BRUGGE

Belçika'nın Anvers (Antwerpen) şehrinde yaşayan arkadaşımı ziyarete gittim.İyi ki de gitmişim. 
Hem gezdim, hem gördüm, hem yedim:)) 
Ben bir çikolata sever olarak Çikolatanın anavatanını yıllarca İsviçre sanırdım.Oysa Belçikaymış.Tüm dünyaya  en iyi çikolata hammaddesi ve çikolatalar ordan gidermiş.


Bayıldığım ve sizlerle paylaşmak istediğim bir marka vardı tadına doyamadım.Şiddetle tavsiye ederim.


Cote D'or
Paketin üzerindeki sevimli  fil, simgesi olmuş markanın.

Benim en sevdiğim ürünleri de paylaşmadan yapamadım.


Ekşi sözlükte markayla ilgili yazılanları okuyunca çok güldüm. Yorumlardan birkaçını sizin de okumanızı istedim.


1-her gun yenilesi belcika cikolatasi. muthis bir lezzet, belcika cikolatasi deyince akillarina guy lian* gelen gafillerin bilmedigi marka. derim ki, eger belcika'dan cikolata ismarlarsaniz bu markayi ismarlayin. 


2-paylasmadıkça artan tat. ne paylaşacam dedirten çukulata.


3-yurtdi$inda ya$ayan, sik sik gelip giden insanlarin kiymete binme nedenlerinden biri, bir doyum festivali. ozellikle sutlu-yerfistikli olani orgazmik yiyeceklerdendir. hayir, cikolata sevmem. cote dor severim.


4-bir bübübüyük papakete yakını bir seseseferde mideye indirince orororgazm benzeri tittitremelere yol açan çikolatatatata.


5-sirf belcika 'da degil fransa'da da her supermarkette rahatlikla bulunan cikolata markasidir. inanilmaz lezzetli, her isirilista agizda kitir kitir kirilma sesi ve yumusak bir tat birakan muhtesem lezzet


Sadece çikolata yemedim tabi ki, Kuzeyin Venedik'i diye adlandırlılan, kanallarla çevrili dar sokakları, arnavut kaldırımları, rengarenk çikolata dükkanları, şirin kafeleri,tarihi meydanı ve dünyaya dantel satan küçük dükkanları ile meşhur Avrupanın bu minicik ve romantik şehrine de hayran kaldım.
Evler oldukça tarihi ve korunmuş, insanları çok saygılı,sürekli turist akınına uğrayan bu şahane şehri anlatmak olmaz mutlaka gidip görmenizi tavsiye ederim.



Anvers

Meydanlardaki bu şirin kafelerin bulunduğu binalar ülkenin heryerinde var.Tüm turistik eşyalarda bu evler belçikanın simgesi olarak kullanılmış.









Kanalda tur teknesiyle dolaşırken gördüğüm bu bina 1608 yılında yapılmış.
Sokaklarda bizim büyükada'daki gibi faytonlar tüm turistlerin ilgisini çekiyor.
Bu arada hiç bir yerde görmediğim kadar çok çeşitli birayı burdaki bir bira fabrikasını ziyeretimde gördüm. Bira severler kendinden geçiyor burda.:))






Bir kaç çikolata dükkanın da fotoğraflarını çekmeden yapamadım 


Üstü yosun tutmuş derede yüzen ördeğin fotoğrafını çekmemek te olmazdı..Tam arkamı döndüm ki, şahane bir antika araba geçip gidiyordu yanımdan.



Bir çok fotograf var tabi ki bu seyahatle ilgili ama, hepsi buraya sığmazdı..Ancak bir köy evinin önünden geçerken bizim köylerdeki evlerle kıyaslamamak mümkün değildi..Yorumu size bırakıyorum:))


Burası gerçekten de bir köymüş.Arka taraflardaki arazide ahırlarını-hayvanlarını gördüm.Ama düzenlerine ve sokakalrın temizliğine hayran kaldım. Yaşlı insanlar bisikletlerine binip gidiyorlar heryere. Bizde neden evlerine hapis yaşıyor o yaştaki insanlar?









4 yorum:

Unknown dedi ki...

bayıldım ne güzel post (belgesel gibi) olmuş içim açıldı.. takipteyim artık bırakmam seni:)))
ozlemtuana.blogspot.com

woman&human dedi ki...

çook teşekkür ederim :))) beklerim Özlem..
sevgiler

Rainbow Gatherer dedi ki...

selam =)
bu çikolata cok guzel fakat Türkiye'da satılıyor zaten. Macrocenter larda var ve çok büyük Carrefour larda bulabilirsin =)

http://rainbowgatherer.blogspot.com

woman&human dedi ki...

rainbowgatherer merhaba,
macrocenterlarda zaten yok yok artık.
Harika o zaman.
Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...